Ministarstvo poništilo natječaj za savjetnika za privatizaciju HPB-a

Bez autora
Aug 30 2012

Ministarstvo financija objavilo je danas da je poništen postupak javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju Hrvatske poštanske banke, a na koji je pravovremeno bila stigla samo ponuda zajednice ponuditelja koju čine KPMG Croatia d.o.o. iz Zagreba, KPMG Advisory Ltd. iz Budimpešte i Šavorić&Partneri odvjetničko društvo d.o.o. iz Zagreba. Prilikom pregleda i ocjene jedine pravovremeno zaprimljene ponude, zajednica ponuditelja je isključena sukladno Zakonu o javnoj nabavi. S obzirom da nakon isključenja jedinog ponuditelja nije preostala nijedna valjana ponuda donesena je odluka o poništenju postupka javne nabave. Ministarstvo financija navodi kako se poništava postupak javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju HPB-a, procijenjene vrijednosti nabave 10 milijuna kuna, te najavljuje da će pokrenuti novi postupak javne nabave za savjetnika za privatizaciju HPB-a.

Ministarstvo poništilo natječaj za savjetnika za privatizaciju HPB-aMinistarstvo financija objavilo je danas da je poništen postupak javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju Hrvatske poštanske banke, a na koji je pravovremeno bila stigla samo ponuda zajednice ponuditelja koju čine KPMG Croatia d.o.o. iz Zagreba, KPMG Advisory Ltd. iz Budimpešte i Šavorić&Partneri odvjetničko društvo d.o.o. iz Zagreba.

"Prilikom pregleda i ocjene jedine pravovremeno zaprimljene ponude, zajednica ponuditelja je isključena sukladno Zakonu o javnoj nabavi. S obzirom da nakon isključenja jedinog ponuditelja nije preostala nijedna valjana ponuda donesena je odluka o poništenju postupka javne nabave", navodi se u priopćenju koje je Ministarstvo objavilo na svojim internet stranicama.

Ministarstvo financija navodi kako se poništava postupak javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju HPB-a, procijenjene vrijednosti nabave 10 milijuna kuna, te najavljuje da će pokrenuti novi postupak javne nabave za savjetnika za privatizaciju HPB-a.

Osim da je ponuda isključena sukladno Zakonu o javnoj nabavi, Ministarstvo ne precizira zašto je isključena ponuda KPMG-a i Šavorić&Partneri koji su za poslove savjetnika za prodaju 51,46 posto dionica HPB-a tražili oko 8,47 milijuna kuna, a kada se tomu doda i PDV ukupni je bilo riječ o oko 10,5 milijuna kuna.

Ministarstvo financija je natječaj za savjetnika za privatizaciju HPB-a objavilo 12. srpnja, a rok za predaju ponuda istekao je 21. kolovoza.

Do isteka roka Ministarstvo je, uz ponudu KPMG-a, bilo zaprimilo i ponudu švedske tvrtke Lagerkvist&Partnerst iz Stockholma, ali ona nije otvorena jer nije bila dostavljena na način i u skladu sa zahtjevima iz dokumentacije za nadmetanje, s obzirom da na vanjskom omotu nisu bile navedene oznake izgleda propisanog dokumentacijom za nadmetanje.

Vlada je na sjednici 20. lipnja pokrenula postupak izbora savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju HPB-a, a namjera je države prodati udio Republike Hrvatske u toj banci od 51,46 posto te provesti dokapitalizaciju banke kroz novu emisiju dionica, putem javne ponude ili privatnim plasmanom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik